HR EN

Udruga DOBRA povodom Međunarodnog dana prava na informacije održala radionicu na Korčuli

U petak, 30. rujna, u Korčuli je održana radionica „Osmišljavanje građanskih inicijativa“, povodom obilježavanja Međunarodnog dana prava na informacije (28. rujna).

Cilj radionice bio je upoznati predstavnike lokalnih organizacija civilnog društva, predstavnike lokalne samouprave i druge dionike društva s različitim oblicima građanskog  aktivizma i načinima demokratske participacije. Održavanje radionice popratila je i organizacija info štanda, na kojem su predstavnici partnerskih organizacija pružali građanima informacije o projektu i razgovarali o pitanjima transparentnosti javnih tijela, mehanizmima prevencije korupcije, pristupu informacijama od javnog interesa i slično.

Aktivnosti su dio projekta „Umrežimo se-protiv korupcije“ kojeg provodi Udruga za demokratsko društvo u partnerstvu s Pravnim fakultetom Split, Udrugom Dobra iz Metkovića i Centrom za održivi razvoj iz Imotskoga. Projekt se provodi s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini: jačanje kapaciteta novinara u području transparentnosti, osobito vezano uz javnu nabavu, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“.  Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izvor: metkovic-news.com

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene