HR EN

Ugovoreno više desetaka projekata u okviru Europskih snaga solidarnosti

U natječajnoj godini 2019. u okviru programa Europske snage solidarnosti odobrena su 42 projekta ukupne vrijednosti gotovo 890 tisuća eura. Taj broj još nije konačan jer je natječaj zaključen 8. listopada 2019. i proces ugovaranja još traje. Među do sada ugovorenim projektima najviše je onih za volontiranje – ukupno 31. Ugovoreno je i 9 projekata solidarnosti te 2 za stažiranje i zaposlenje. Ukupno je ove godine na raspolaganju više od milijun i pol eura za hrvatske projekte. Ovo je druga natječajna godina, ali ustvari prva u kojoj je obuhvaćeno cjelogodišnje natječajno razdoblje. 2018. je krajem godine, nakon što je program Europske snage solidarnosti lansiran u Hrvatskoj, natječaj proveden na samo jednom roku.

Naziv aktivnosti Broj prijava Broj ugovorenih projekata
Volonterski projekti i volonterska partnerstva 48 31
Stražiranje i zaposlenje 2 2
Projekti solidarnosti 19 9
Ukupno 69 42

 

Aktivnost Ugovoreno
Volonterski projekti i volonterska partnerstva 808.800,00 €
Stražiranje i zaposlenje 17.137,00 €
Projekti solidarnosti 61.326,00 €
Ukupno 887.263,00 €

 

Program Europske snage solidarnosti pokrenula je Europska komisija kako bi što većem broju mladih omogućila sudjelovanje u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje ili stažiranje i zaposlenje. Svrha je doprinijeti rješavanju zahtjevnih situacija diljem Europske unije u cilju jačanja solidarnosti.

Sudjelovati mogu pojedinci, mladi od 18 do 30 godina iz zemalja članica Europske unije, uz uvjet da se registriraju na Portalu Europskih snaga solidarnosti, te javne i privatne organizacije koje posjeduju Oznaku kvalitete (Quality Label) kao akreditaciju za sudjelovanje u programu.

 

Agencija za mobilnost i preograme EU

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene