HR EN

Volonterska akcija u suradnji Centra za održivi razvoj i Kulturno-umjetničke udruge “Ujević”

U suradnji Centra za održivi razvoj i Kulturno-umjetničke udruge “Ujević” održana je velika volonterska višednevna akcija od 17. – 25. srpnja 2019. Akcija se održavavala u općini Podbablje – Krivodolu u zasoku Ujevići, a rezultati su prezentirani u središtu Imotskog zajedno s organizatorima partnerima i volonterima.

Djeca su na radionicama sudjelovala u dvije vrste aktivnosti – oslikala su dva velika platna koja će biti korištena u projekt „Dičiji dernek“ kao kulise, a zatim su izrađivali ukrasne posude od cementa.

Osnovni cilj radionice je razvijanje sklonosti kod djece prema volonterskom radu kao i razvijanje kreativnosti, poticanje timskog rada i osobnog doprinosa u realizaciji dvaju projekata udruge „Ujević“, a time i odgajanje budućih aktivnih članova udruge.
Kulise izrađene na radionici koristit će se u projektu „Dičiji dernek“, riječ je o događaju koji velikim dijelom kreiraju djeca za djecu, a posude ćemo koristiti kao poklone prilikom otvorenja Poučne staze – Tinovo hodočašće po Zagori.

Projekt “Volontiram činim svoj svijet boljim financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u partnerstvu s udrugom K.U.M. Proložac i općinama Proložac, Runović i Podbablje.

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene