HR EN

Volontiraj u CERM-u – “Tebe tražimo”

Od osnutka Udruge 2012. godine više od 500 mladih iskoristilo je priliku prikupljanja dodatnih znanja i vještina koja im se volontiranjem ponudila. Shvativši da diploma u ruci ne znači i posao, odradili su praksu i stekli vrijedno iskustvo koje je, osim što je bilo bitna crtica u životopisu, ostalo primjenjivo u svim segmentima njihove buduće karijere.

Vjerujemo da ni ti ne želiš propustiti ovakvu jedinstvenu priliku i pridružiti se poticajnoj ekipi s kojom se svaki zadatak obavlja s lakoćom. Kod nas ćeš pronaći ljude istih interesa, okušat ćeš se u nesvakidašnjim zadacima te steći neprocjenjiva iskustva. Još uvijek oklijevaš? Nemaš što čekati – klik na link za prijavu!

Kojem se timu mogu pridružiti?

Organizacijska struktura volonterskih programa udruge CERM obuhvaća pet odjela u sklopu kojih djeluje devet timova. U svakome od njih u narednoj te godini očekuje pregršt edukacija (u velikim kompanijama, marketinškim agencijama i dr), sati i sati timskog, ali i samostalnog rada, neizostavni teambuildinzi kao i nove prilike i poznanstva.

A da ti lakše bude odabrati nešto za sebe, u nastavku pročitaj što svaki tim od tebe očekuje i što ti zauzvrat nudi.

Postani novinar/novinarka portala Studentski.hr!

Redakcija portala Studentski.hr sastoji se od uredništva i marljivih novinara koji zajedničkim snagama svakodnevno isporučuju provjerene i svježe informacije studentima i mladima diljem Hrvatske. U fokusu su ovog medija vijesti s polja obrazovanja na svim hrvatskim visokoobrazovnim institucijama, ali se on uvelike dotiče i drugih aktualnosti u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i sportskih, kulturnih i zabavnih događanja koja su također zanimljiva i relevantna njegovoj čitateljskoj populaciji.

Što se od tebe očekuje?

(Budući) novinar prije svega treba biti motiviran za rad na portalu. On ne mora nužno biti student novinarstva niti imati prethodno iskustvo, ali mora biti spreman hrabro uroniti u studentski svijet mimo kava i izlazaka kako bi ga stekao. Očekuje se da kao član redakcije ovoga portala istražuje, provjerava informacije i donosi svježe poglede na neku situaciju. Važno je da je informiran, objektivan i proaktivan, a ponekad čak i kreativan – jer će uz pisanje članaka obavljati i druge zanimljive redakcijske zadatke, možda osmisliti ili čak voditi poneki timski projekt.

Kako se radi u redakciji i što ti možeš očekivati od volontiranja u istoj?

Novinari uglavnom rade u udobnosti svojih domova, ali se od njih očekuje da s vremena na vrijeme budu pravi istaživači koji vise na telefonu ili kucaju na vrata raznih institucija i organizacija. Ponekad ih počastimo odlaskom na neke fancy evente, konferencije, na koncerte ili u kazališta. S vremena na vrijeme očekuje ih sastanak s ostatkom tima – uživo ili preko Skypea (ovisno u kojem se gradu nalaze), pokoja vrlo zanimljiva edukacija ili sasvim opušteni teambuilding.

Budući da ih je velik broj na portalu, nije nužno da svaki od njih bude svakodnevno angažiran kako bi se pokrile sve važne teme, ali je nužno da je udovoljava propisanim kvotama koje su taman onolike da se stignu ispunjavati uz fakultetske i druge obveze, a da pritom u otprilike godinu dana pretvore volontera u ozbiljnog profesionalca u novinarskom svijetu.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene