HR EN

Vrhunac volotiranja u beskompromisnom Splitu

Danas je cijeli Split doslovno zazelenio! Splitski volonteri s veseljem su dočekali osunčani subotnji dan i priliku za nastavak volonterske avanture.
U Studentskom centru na kampusu odvijala se akcija dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s Crvenim križem. Volonteri su dijelili informativne letke i pozivali građane da doniraju krv, a mnogi od volontera su to i sami učinili.
Na Kmanu se opet kuhalo, točnije pržilo, i to slasne fritule koje će se podijeliti korisnicima doma za starije i nemoćne Arcus. Okoliš Centra za pružanje usluga u zajednici proljepšao se dolaskom volontera, koji su zajedno s korisnicima Centra vrijedno radili, čistili i bojali. Bojale su se i prostorije Hrvatske udruge ikonopisaca Josip Ružić, prostorije doma za djecu Maestral, kao i pothodnik na Ravnim njivama.
Vrijedni volonteri dali su se i na uređenje nekoliko stanova socijalno ugroženih Splićana, a vesela ekipa s gitarom razveselila je naše starije sugrađane u Domu za starije i nemoćne. Neki su i zaplesali, iako se prava plesna večer očekuje tek večeras u domu za starije na Zenti.
Što na to sve kažu volonteri? „Zajedništvo. Zato što ne možemo ovo sami napraviti. Ne tražimo ništa zauzvrat, a dobijemo puno, puno toga više. Projekt je jako važan i za otkrivanje naših talenata jer nismo ni svjesni da imamo neke talente koji su duboko zakopani u nama, a ovdje smo da ih “otkopamo”. Ne radimo samo fizički; puno toga možemo napraviti jednim osmjehom, pogledom, dodirom i toplom riječju. To je velika dobrobit ovoga projekta.“ (Marija, 20)

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene