HR EN

Zagovaranje – Centar za održivi razvoj sudjelovao u zagovaračkoj aktivnosti inicijative “Spasimo Badnjavice”

Svaka inicijativa poduzeta u svrhu promicanja promjena ili zaustavljanja neprikladnih aktivnosti  koje dovode do stvaranja pozitivne politike i prakse u okviru kojih se radi na dobrobiti, spada pod zagovaranje.

Zagovaranje na lokalnoj razini, podržava i Centar za održivi razvoj.

Predstavnici COR-a sudjelovali su na mirnoj spontanoj šetnji u okviru građanskog aktivizma vezanog za sprječavanje radova u općini Proložac, kupalištu Mala mostina u Badnjavicama.

Centar za održivi razvoj pružio je potporu i svojim aktivnostima, objavama na društvenim i mrežnim stranicama, komunikacijom s članovima inicijative „Spasimo Badnjavice“  te stavom kako je zaštita prirode ultimativni prioritet.

Također, zagovaranjem na lokalnoj razini doprinosimo suradnji između različitih dionika vlasti te su prilikom izražavanja neslaganja različite udruge, pojedinci, dionici vlasti sinergijski djelovali u obustavljanju radova u općini Proložac, odnosno kupalištu Mala mostina u Badnjavicama čemu su pridonijeli i zaposlenici Centra za održivi razvoj.

Uloga Centra za održivi razvoj bila je savjetodavna potpora i zagovaranje usuglašenog stajališta da se kupalište mora zaštititi.

CILJ: obustaviti radove na kupalištu Mala mostina u Badnjavicama

REZULTATI: Privremena obustava radova te tendencija konačnog dogovora o vraćanju kupališta u prvobitno stanje.

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene