HR EN

Započela provedba projekta “Moje mjesto u zajednici”

Zora logo

Zora logoUdruga Zora (Međimurska županija) započela je s provedbom projekta “Moje mjesto u zajednici” koji provodi u partnerstvu s udrugama K-zona (Grad Zagreb) i Centar za održivi razvoj (Splitsko dalmatinska županija).

Projektne aktivnosti usmjerene su na sudjelovanje građana/ki u zagovaranju, donošenju i praćenju javnih politika u ciljanim lokalnim zajednicama, a provode se od lipnja 2015. do prosinca 2016. godine. Tijekom 18 mjeseci provođenja projekta, pažljivo isplaniranim aktivnostima odgovorit ćemo na prioritetne probleme u našim zajednicama. Kako bi ispitali koji problemi su najznačajniji stanovnicima/cama lokalnih zajednica u navedenim županijama, najprije ćemo provesti istraživanje potreba vezanih uz društvenu nejednakost, rodnu neravnopravnost i socijalnu pravdu. Nakon određivanja prioriteta s građanima/kama ćemo provesti zagovaračke kampanje za definirane prioritetne potrebe.

Inovativnim zagovaračkim alatima osnažit ćemo i uključiti građane/ke, jer samo zajednički društveni angažman i rad u zajednici dugoročno donose rezultate.

Pratit ćemo djelovanje lokalnih donositelja odluka i pridonositi stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju, u kojoj svaki građanin/ka, a osobito socijalno isključeni i oni u riziku od siromaštva mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.

Projekt “Moje mjesto u zajednici” sufinancira se iz Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva u sklopu natječaja “Demokratizacija i ljudska prava”.

Ovim putem pozivamo 3 udruge na sudjelovanje u aktivnostima projekta

Suradničke udruge imat će priliku sudjelovati u neformalnoj mreži udruga koja teži unapređenju zajednice na području socijalne pravde, sudjelovati na besplatnoj edukaciji o zagovaranju, učiti od iskusnijih udruga i  unaprijediti standarde rada, povezati se s pojedincima i udrugama u svojoj zajednici i na taj način jačati kapacitete udruge.

Prednost imaju udruge s područja Međimurske županije, Grada Zagreba i Splitsko – dalmatinske županije. Posebice potičemo udruge koje još nisu surađivale s udrugama koje provode ovaj projekt da se prijave kako bi zajedno ostvarili potencijale omogućene novom suradnjom u nevladinom sektoru.

Prijave su otvorene do 15. kolovoza 2015. godine, a sve detalje i prijavnicu pronađite ovdje.

Udruga Zora s partnerskim udrugama, K-Zonom i Centrom za održivi razvo,j upućuje i poziv za dostavu ponuda za provođenje istraživanja “Moje mjesto u zajednici”. Detalje možete pročitati ovdje.

Također, pozivamo i trenere/ice koji se bave zagovaračkim edukacijama da nam se jave za suradnju. Detalje možete pročitati ovdje.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene