HR EN

Završavaju Dani volonterskog rada Imotske krajine

Nastavimo zajedno činiti svoj svijet boljim!

U okviru projekta „Volontiram – činim svoj svijet boljim“ lokalni volonterski centar Centra za održivi razvoj već drugu godinu cijeli mjesec prosinac posvećuje obilježavanju volonterskog rada na području Imotske krajine.

Danas su naši volonteri i organizatori volontiranja od 10 – 12 sati u Park&Shop-u Imotski prezentirali svoje volonterske aktivnosti. Uz Centar za održivi razvoj sudjelovali su Udruga mladih KUM Proložac, Kulturno-umjetnička udruga „Ujević“, Zavičajna EKO udruga „Ričice“ i udruga Kolajna ljubavi.

Tijekom ovogodišnjih Dana volonterskog rada Imotske krajine osmislili smo i podržali različite volonterske akcije, proveli brojne edukacije djece i mladih u suradnji s osnovnim i srednjim školama te lokalnim udrugama s područja Imotske krajine, a za organizatore volontiranja organizirali smo treninge o upravljanju volonterima.

Učenici Osnovne škole „Josip Vergilij Perić“ Imotski uredili su svoj „zeleni kutak“, volonteri partnerskih udruga izradili su prigodni blagdanaki plakat koji su uz prigodne darove uručili zaposlenicima Doma za starije i nemoćne u Runoviću.
Lokalni volonterski centar podržao je uređenja poučne staze „Tinovo hodočašće po Zagori“ – osigurali smo postavljanje još jedne klupe na Tinovoj stazi u općini Podbablje u suradnji s Udrugom Ujević i time završavamo ovogodišnje Dane volonterskog rada Imotske krajine.

Podsjećamo da smo 2021. godinu započeli slanjem prikupljene pomoći za Banovinu. Našim sugrađanima i volonterima koji su sudjelovali u akciji „Imotski za Banovinu“ i ovom prilikom  zahvaljujemo i nadamo se da svi skupa Banovinu nećemo zaboraviti, da ćemo naći načina za ponovni angažman za Banovinu. Nastavili smo provođenje našeg višegodišnjeg volonterskog programa pomoći u učenju, u kojem volonteri/ke Centra za održivi razvoj u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Imotski i partnerskim školama pružaju pomoć u učenju, daju besplatne instrukcije iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika za učenike od 1. do 6. razreda osnovne škole. Proveli smo niz različitih volonterskih akcija u suradnji s osnovnim i srednjim školama i lokalnim udrugama s područja Imotske krajine: zajedno s volonterima čistili smo i uređivali okoliš srednjih imotskih škola, zatim okoliš osnovne škole u Prološcu koja je zasadila vrt perunika, hrvatskog nacionalnog cvijeta, simbola mira među narodima, reciklirali smo stare automobilske gume.

Bili smo u Šibeniku gdje smo se upoznali s radom Volonterskog centra Udruge mladih „Mladi u EU“ POZITIVA i dogovorili se za provođenje zajedničkih aktivnosti u slijedećoj godini.

Pozivamo sve sugrađana da se uključe: ako imate dobru ideju, lokalni volonterski centar može i financijski podržati njezino ostvarenje nabavljanjem potrebnih materijala. Pratite mrežnu stranicu našeg lokalnog volonterskog centra https://volonteri-im.eu/, kao i društvene mreže Centra za održivi razvoj na kojima možete saznati više o svim pojedinačnim događanjima, te načinima na koje se možete uključiti. Zainteresirani se mogu obratiti mailom cor.dalmacija@gmail.com  koordinatorici volontera, Miji-Josipi Granić.

I na kraju godine, svim malim velikim imotskim volonterima želimo bolju, zdraviju i veseliju novu godinu, želimo da je i dalje obogaćuju volonterskim doprinosom razvoju naše zajednice … i tako čine svoj svijet boljim.

Projekt „Volontiram – činim svoj svijet boljim“  Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Imotski, Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” Imotski, Osnovnom školom „Ivan Leko“ Proložac, Udrugom mladih „KUM“ Proložac, općinama Proložac, Podbablje i Runovići, u suradnji s Volonterskim centrom Split, Udrugom mladih „Mladi u EU“ i ostalim imotskim školama, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene