HR EN

Zaželi – aktivna u zajednici II

Centar za održivi razvoj (COR) započeo je 2. kolovoza 2022. godine provođenje projekta „Zaželi – aktivna u zajednici II“.

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal 20 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja s područja Imotske krajine kroz zapošljavanje i edukaciju kako bi se smanjio rizik od siromaštva i socijalne isključenosti, te povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života 120 starijih i nemoćnih osoba na području Imotskog, Podbablja, Zagvozda i Prološca.

Kroz zapošljavanje će se unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, povećati njihovu socijalnu uključenost i kvalitetu života kao i života krajnjih korisnika u slabije razvijenim ruralnim područjima s izraženom nezaposlenosti. Projekt omogućava pristup tržištu rada ženama u najnepovoljnijem položaju, utječe na smanjenje siromaštva i socijalnu isključenosti te izravno pridonosi revitalizaciji ruralnih, teško dostupnih područja.

Projektom se predviđa zapošljavanje 20 nezaposlenih žena na radnom mjestu gerontodomaćice na 6 mjeseci, koje će pružati potporu i podršku starijim i/ili nemoćnim osobama na području Imotskog, Podbablja, Zagvozda i Prološca. Početak zapoošljavanja planira se od 1. listopada 2022. godine.

Promocija i vidljivost projekta među ciljnim skupinama, krajnjim korisnicima i u javnosti osigurat će se izradom promidžbenih materijala, radijskim emisijama i objavama na mrežnim stranicama i društvenim mrežama COR-a, te različitim medijima. Na kraju projekta održat će se javno događanje na kojem ćemo predstaviti rezultate projekta.

Projekt „Zaželi – aktivna u zajednici II“ Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnom službom Split i Centrom za socijalnu skrb Imotski.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu bespovratnih sredstava od 989.500,00 kuna. Projekt traje od 2. kolovoza 2022. godine do 2. travnja 2023. godine. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za održivi razvoj.

Informativni letak – Zaželi – aktivna u zajednici II

Plakat – Zaželi – aktivna u zajednici II

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene