HR EN

10 načina da se istaknete na LinkedInu

Predstavljanje vrlina i pametan odabir činjenica koje treba istaknuti ključni su za zanimljiv profil na LinkedInu. U nastavku donosimo 10 savjeta koji će vam pomoći da se istaknete:
  1. Dodajte sliku profila. Slika profila na LinkedInu trebala bi vas prikazati u vašem najboljem poslovnom izdanju. Odjenite se relativno službeno, a slika neka vam obuhvati samo glavu i ramena. Ne zaboravite se nasmiješiti!
  2. Na naslovnicu dodajte opis. Zamijenite zadanu naslovnicu na LinkedInu (koja prikazuje vašu trenutačnu funkciju) opisnom naslovnicom u kojoj iznosite svoje težnje. Na primjer, umjesto „voditelj marketinga”, pokušajte s „iskusni stručnjak za marketing i komunikaciju”.
  3. Ažurirajte poveznicu na svoj profil. Kako biste svojem profilu dali što profesionalniji izgled, ažurirajte URL svojeg profila na LinkedInu, koji obično uključuje niz brojeva i slova, nastavkom linkedin.com/in/vašeime. Tu opciju možete pronaći klikom na malu sliku vašeg profila na traci izbornika na vrhu stranice te klikom na „View profile” (Vidjeti profil) > Uredi javni profil i URL.
  4. Napišite pamtljiv sažetak. Sljedeće što će poslodavci pročitati vaš je sažetak profila. Pobrinite se da on sadržava najvažnije informacije koje želite podijeliti, najčešće vaše posebne kvalifikacije, najvažnije radno iskustvo i način na koji se s vama može stupiti u kontakt.
  5. Istaknite svoje bitne vještine. LinkedIn vam omogućuje da navedete do 50 vještina. Pogledajte popis vještina za vrstu posla za koji ste zainteresirani kako biste vidjeli što je ondje istaknuto, potom navedite te vještine na svojem profilu.
  6. Prikažite poslovne uspjehe. U opisima svojih poslova nemojte navoditi samo svoja zaduženja, nego se usredotočite na svoja postignuća i uspjehe na tim poslovima. Jeste li bili promaknuti? Jeste li vodili uspješnu kampanju?
  7. Spojite se i umrežite. Počnite graditi svoju poslovnu mrežu dodavanjem postojećih kontakata i kolega, zatim je proširite pretraživanjem osoba koji su zaposleni u vašoj struci. Kad nekome šaljete zahtjev za povezivanje, dodajte osobnu poruku.
  8. Prikupljajte preporuke. Ako možete, zatražite preporuku od kolege ili nadređenoga sa svakog svojeg radnog mjesta. Ako ste radili samo u jednom ili dvama poduzećima, zamolite nekoliko kolega da vam napišu preporuku.
  9. Budite aktivni u svojim poslovnim mrežama. LinkedIn vam omogućuje da se pridružite grupama koje su usmjerene na gotovo svako stručno područje. Uključite se u te grupe objavljivanjem, komentiranjem i dijeljenjem sadržaja. Grupe su i odlična mjesta za povezivanje s ljudima i njihovo dodavanje u vašu poslovnu mrežu.
  10. Dodajte poveznice i druge medijske sadržaje. Ako ste sudjelovali u videokampanji ili su vaša autorska djela već objavljivana, postavite poveznice na te sadržaje na svojem profilu. Ako imate svoje internetske stranice ili portfelj svojih radova na internetu, postavite poveznicu i na njih, po mogućnosti u okviru svoje naslovnice ili sažetka.

Tražite li druge načine za isticanje u masi i bolje mogućnosti zaposlenja? Pogledajte najbolje savjete za pisanje vrhunskog popratnog pismaizradu učinkovitog životopisa i uspjeh na razgovoru za posao.

Europski portal za mlade

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene