HR EN

Ministrica uprave dr.sc. Dubravka Jurlina Alibegović najavila efikasnu javnu upravu koja će biti na usluzi građanima

Primopredaja dužnosti

Primopredaja dužnosti

U Ministarstvu uprave  obavljena je primopredaja dužnosti između Arsena Bauka i novoimenovane ministrice uprave dr.sc. Dubravke Jurlina Alibegović.

U izjavi medijima bivši ministar Arsen Bauk istaknuo je da je tijekom protekle četiri godine napravljen određen napredak u gotovo svim segmentima iz djelokruga Ministarstva, negdje više negdje manje, a pojedini projekti su i nagrađeni.

Novoimenovana ministrica uprave dr.sc. Dubravka Jurlina Alibegović rekla je da je već imala prilike surađivati na pojedinim projektima Ministarstva uprave, kao što je Strategija razvoja javne uprave 2015.-2020. te da je iskreno sretna što je na čelu resora koji je pun izazova. „ Javna uprava je vrlo važan dio javnog sektora i predstavlja oslonac za dobro funkcioniranje gospodarstva te mora biti na usluzi građanima. Strategija javne uprave identificirala je ključne ciljeve, a ono što ću sasvim sigurno sa suradnicima proći je akcijski plan  u koji će se uvrstiti svi elementi  važni  za postizanje efikasne javne uprave “, istaknula je ministrica uprave.

Na pitanje novinara, čime je osvojila premijera ministrica Jurlina Alibegović odgovorila je „svojom stručnošću i željom za rad“.

Prijedlog koji je Vlada RH donijela u rujnu 2015. godini možete vidjeti ovdje: Akcijski plan provedbe strategije razvoja javne uprave za razdoblje od 2015. do 2017. godine.

 

Izvor: uprava.gov.hr

 

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene