HR EN

Održana neformalna video konferencija visoke razine ministara EU za mlade

Zagreb, 19. svibnja 2020. – održana neformalna video konferencija visoke razine ministara nadležnih za područje mladih država članica Europske unije s ciljem razmjene informacija i ideja radi zajedničkog pronalaženja rješenja i daljnjih koraka kako bi se ublažio negativan utjecaj pandemije COVID-19 na sektor mladih.

Na inicijativu hrvatskog predsjedništva Vijećem Europske unije, održana je neformalna video konferencija visoke razine ministara nadležnih za područje mladih država članica EU s ciljem razmjene informacija i ideja radi zajedničkog pronalaženja rješenja i daljnjih koraka kako bi se ublažio negativni utjecaj pandemije COVID-19 na sektor mladih.

Video konferencijom je ispred Hrvatskog predsjedništva Vijećem EU predsjedala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković. Na konferenciji je sudjelovala povjerenica Europske komisije za inovacije, istraživanja, kulturu, obrazovanje i mlade, Mariya Gabriel, kao i ministri i predstavnici država članica Europske unije.

„Hrvatska je u okviru svojih prioriteta predsjedanja osobitu važnost posvetila mladima. Uvjerena sam da mladi mogu biti i jesu važan dionik u ublažavanju rizika u ovim izazovnim vremenima. Ovu krizu moguće je preusmjeriti u izazov i mogućnost mladima da daju svoj doprinos svojom kreativnošću, entuzijazmom, trudom i inovativnim idejama“ istaknula je
ministrica Bedeković.

Na konferenciji se raspravljalo o posljedicama pandemije COVID-19 koje osjećaju svi sektori, posebice sektor mladih u odnosu na mobilnost, programe i aktivnosti mladih, pristup mladih uslugama i zapošljavanju, cjelokupnoj dobrobiti mladih osoba, kao i sudjelovanju mladih u donošenju odluka.

Na video konferenciji je bilo riječi i o mjerama i politikama u području mladih, u kontekstu pandemije bolesti COVID-19, koje se poduzimaju i koje je potrebno poduzeti na nacionalnoj i europskoj razini.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene