HR EN

Poziv organizatorima volontiranja za uključivanje u kampanju Hrvatska volontira 2024.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri pozivaju vas da nam se pridružite u četrnaestoj kampanji „Hrvatska volontira”, koja će se održati od 22. do 25. svibnja širom Hrvatske.
Pozivamo sve organizatore volontiranja da se uključe u ovogodišnju kampanju i organiziraju volonterske aktivnosti koje demonstriraju kako volontiranje generira europske vrijednosti poput ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava, ljudskih prava i solidarnosti.

Molimo da svoje volonterske aktivnosti koje se održavaju u razdoblju od 22. do 25. svibnja (prihvaćat će se i aktivnosti organizirane sedam dana prije i poslije navedenih datuma) prijavite putem online platforme Volonteka najkasnije do 17. svibnja 2024. godine. Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini, koji će ih moći pretražiti te se uključiti u volonterske aktivnosti koje ih zanimaju.

Vizuale ovogodišnje kampanje „Hrvatska volontira”, koje možete podijeliti na svojim društvenim mrežama, pronađite OVDJE.
 
Često se govori o brojnim dobrobitima volontiranja za pojedince kao i za društvo u cjelin . O društvenom utjecaju volontiranja u posljednjih se nekoliko godina sve više razgovara i upotrebljavaju se različiti alati za mjerenje utjecaja volontiranja, no vidljivost rezultata, kao i praktičnih primjera volonterskih programa i volonterskog angažmana, koji ostvaruju značajan društveni utjecaj, još uvijek nije dovoljno istaknuta. Osim toga, u javnosti nije dovoljno jasna poveznica između volontiranja i društvenih vrijednosti koje ono generira, pa tako i poveznica između volontiranja i temeljnih vrijednosti Europske unije. Stoga ovogodišnjom kampanjom „Hrvatska volontira” želimo podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana za doprinos vrijednostima Europske unije te pokazati kako volontiranje, kao horizontalna intervencija u društvu, utječe na stvaranje i razvoj različitih vrijednosti EU-a, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava i ljudska prava, ali i solidarnost. 

Ovogodišnjom kampanjom šaljemo poruku: „Hvala što ste tu.“

#Hrvatskavolontira

#HvalaŠtoSteTu

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene