HR EN

Raznolika događanja za mlade

Jubilarno 10. izdanje Eurodeskove kampanje Vrijeme je za pokret

Vrijeme je za pokret (Time to Move) je godišnja kampanja koja se provodi diljem Europe u organizaciji Eurodeska održat će se tijekom listopada. Cilj je mladima pružiti informacije o prilikama za studiranje, volontiranje, rad u inozemstvu i druge vrste mobilnosti, a kampanja uključuje brojna događanja koja organiziraju Eurodeskovi multiplikatori i druge organizacije civilnog društva.

Ovogodišnja kampanja bit će u znaku 10. obljetnice, pa će tom prilikom biti postavljena virtualna izložba s fotografijama i uspomenama prikupljenima tijekom proteklih godina. Također će uspomene i poruke za budućnost biti pohranjene u tzv. „vremenskoj kapsuli“ koja će biti otvorena nakon sljedećih 10 godina.

Među aktivnostima, zainteresirani mladi moći će sudjelovati na predavanjima, kulturnim događanjima ili potražiti informacije na informativnim štandovima. Također, očekuju se i ležernija događanja kao što su koncerti, planinarenje, bicikliranje, večeri društvenih igara…

Sva događanja bit će upisana na pretraživu međunarodnu kartu događanja!

Kampanja je posebno usmjerena na mlade iz manjih sredina koji obično nemaju pristup informacijama za mlade, kao i na mlade koji nisu zaposleni, ne školuju se niti se osposobljavaju kojima bi koristilo iskustvo mobilnosti. Kampanja također nastoji ove skupine mladih upoznati s lokalnim Eurodesk informacijskim točkama koje im mogu pružiti smjernice i pomoć u planiranju međunarodnih projekata koji mogu doprinijeti njihovoj budućnosti.

Više informacija potražite na stranici Agencije za mobilnost i programe EU:

https://www.ampeu.hr/novosti/jubilarno-10-izdanje-eurodeskove-kampanje-time-to-move

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene