HR EN

Upoznaj EU!

Ljeto 2024. znači nova poznanstva, putovanje i otkrivanje Europe kroz inicijativu Upoznaj EU (Discover EU)

Inicijativa DiscoverEU, dio je Erasmus+ programa i omogućuje 18-godišnjacima besplatno putovanje vlakom kroz Europu, pružajući im priliku da istraže bogatu kulturnu raznolikost kontinenta. Ovog ljeta, kroz seriju događanja organiziranih širom Hrvatske, sudionici će se pripremiti za svoje avanture, ali i podijeliti iskustva nakon povratka.

U okviru DiscoverEU ciklusa učenja održat će dva događanja ovoga ljeta za hrvatske sudionike koji su na prethodnim rokovima osvojili propusnicu za putovanje vlakom te dva meet-up sastanka za sudionike koji upravo u trenutku održavanja sastanka putuju i na proputovanju su kroz Hrvatsku. Također, u listopadu hrvatske putnike očekuje i jedan post-travel sastanak u Zagrebu.

Inicijativa Upoznaj EU (DiscoverEU)

Inicijativa DiscoverEU dio je programa Erasmus+ koja omogućuje brojnim mladim ljudima upoznavanje raznolike europske kulturne baštine. Namijenjena je osamnaestogodišnjacima koji vole putovanja, pustolovine, nova poznanstva i žele otkriti Europu. Iskustvo putovanja mladim osobama omogućuje da iskoriste prednosti slobode kretanja u Europskoj uniji, putujući otkriju raznolikost Europe, povežu se s ljudima s cijelog kontinenta i u konačnici bolje upoznaju sebe.

Za više informacija posjetite DiscoverEU mrežnu stranicu i Europski portal za mlade.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene